+DURA (Goldobaf’s Daapa)

kuvan otsikko

s. 13.1.2010

Dingo van het Libbeke - Goldobaf’s Cökö

A/B 0/0 LTV 1 SP 0 VA 0

Tuloksia: FI KVA, JK3,EK3,HK1 LTE 152p, MH (Ruotsi), AD, SPL arviointi, G, H

Dura koiranet

Durasta kuvia

Dura on monitoimikoira, ensimmäinen laji oli metsäjälki, josta on Dura on käyttövalio (FI KVA). Ura ei loppunut käyttövalion arvoon vaan laji vaihtui hakuun sekä etsintäkokeeseen. Dura on myös käynyt suojelu harjoituksissa, joissa ilmeni sen olevan “laiska poika” siinä suhteessa, ettei kyllä antanut parastaan jos maalimieskään ei tuntunut Durasta riittävän vakuuttavalta kaverilta. Dura toimi kuitenkin puruissa ihan mukavasti jos maalimies tiesi mitä teki, silloin Duralla oli hyvät vietinvaihdot, hyökkäykset ja otteet. Tämä “laiska poika” piirre on Duran sukurasite. Dura jalostustarkastettiin eliniäksi Helsingissä 18.6.2016

Dura on kotioloissa rauhallinen ja kuuliainen kaveri, joka syttyy kun pääsee tekemään töitä. Edelleen aikuisena miehenä välillä on enemmän intoa kuin älyä, mutta tämä on myös positiivinen piirre koirassa; sitä kun ei tarvitse erikseen harrastuksiin maanitella. Ohjaajalta vaaditaan jämäkkyyttä vaatia asiat loppuun asti, muuten Dura saattaa olla hieman vallaton. Suhtautuu ympäristöön melko välinpitämättömästi vaikkei arvostakaan räkyttäviä lajitovereitaan.

Dura on käytettävissä terveille ja jotain harrastustaustaa omaaville nartuille. Dura asustaa Kotkassa.

Yhteydenotot Duran omistajalta Marianne Jalo puh. 040-7766022 tai sähköpostilla marianne.jalo @ kymp. net (poista välit)

kuvan otsikko

on muokattu Kennel Goldobaf's