JEDI

kuvan otsikko

29.05.1999 - 24.7.2013

Idylle de la Fureur du Crepuscule - Black Master’s Ann-Haloween

A/B 0/0

Silmät: Terveet

Tuloksia: BH, JK2, TK1, lt 215p, EH

Jedi koiranet

Jedin kuvia

Jedi oli ilkan ensimmäinen koira, ei ehkä helpoin ensimmäiseksi koiraksi, mutta ainakin se oli opettavainen. Jedillä oli nuorempana melko vahva oma tahto ja sen kanssa pärjäsi kun sille ei antanut mahdollisuutta kyseenalaistaa käskyjä. Hieman tosikkokin Jedi oli ja oli sitä yhä vanhoilla päivillä. Jedi ei ollut missään elämänsä vaiheessa mikään huumorin kukkanen vaan melko tosikko tyyppi. Oma henkilökohtainen reviiri oli Jedille erittäin tärkeä. Vanhoilla päivilläkin vielä piti nousta ylös jos joku oli se sitten ihminen tai koira käveli ohitse. Toiset koirat olivat ok jos antoivat Jedin olla rauhassa. Koiranpennut olivat Jedille hieman ongelmallisia kohdattavia ja sen sai tuntea päänahoissaan niin Elsa kuin Peppikin.

Jedin kanssa harrastettiin nuorempana metsäjälkeä jossa käytiin JK2sen verran kokeissa kokeilemassa. Jedi oli melko maastovarma koira jolla kuitenkin joskus oli hieman malttamattomuus ongelmia. Kulmista saatettiin painella ohi, mutta Jedillä oli myös sinnikkyyttä etsiä hukkunut jälki uudestaan. Esineruutu ei tuottanut Jedille ongelmia ja tuntui olevan sen lempijuttuja. Tottiksissa Jedin ohjaaminen oli melko tarkkaa puuhaa, koska mielellään koira haukkui suoritusten ajan jos vain sai siihen mahdollisuuden. Kakkosen kokeessa kokeilimme ohjaamista siten, että Ilkka vei koiran maastoon ja Tiia tottiksiin. Se oli toimiva ratkaisu ja sitä oli tarkoitus jatkaa. Emme kuitenkaan tiettyjen elämän muutosten jälkeen koskaan päässeet kokeilemaan kolmosen koetta vaan jälkiura loppui tuohon kakkosen kokeeseen. Jedin kanssa käytiin myös tokoilemassa TK1sen verran.

kuvan otsikko

Näyttelyt eivät olleet Jedin juttu, ehkä siitä syystä ettei yksikään ihminen Jedin elämässä ollut mikään näyttelyorientoitunut tyyppi. Jedin näyttelykäynnit olivat kaikille osapuolille melkoista pakkopullaa eikä sieltä tullut mainittavaa menestystä.

Jedi asui vuoden verran Ilkan tädillä Irmalla mustaterrierinarttu Rastan seuralaisena kun itse olimme ulkomailla. Jedi palasi meille reissun jälkeen ja sopeutui yllättävän kivuttomasti useampaan koiraan ja Sonjaan. Sonja oli ilmeisesti Jedille se mukava kaiffari joka heitteli talvella lumipalloja ja kesällä keppejä.

kuvan otsikko

Jedi muutti syksyllä 2010 Hyvinkäälle Ilkan äidille eläkepäiviä viettämään. Siellä papparainen sai olla kukkulan kuningas.

on muokattu Kennel Goldobaf's