TOPI (Goldobaf’s Dorka)

kuvan otsikko

s. 13.1.2010

Dingo van het Libbeke - Goldobaf’s Cökö

A/A 0/0 selkä,olkavarret ja polveet terveet (epävirallisesti)

Tuloksia: BH, IPO3

Topi koiranet

Topista kuvia

Topi on omistajansa ensimmäinen harrastuskoira, eikä harrastus lajikaan ole se helpoin. Hyvin kuitenkin on omistaja ja koira taaplaanneet välillä hieman hankalaakin suojelu uraansa eteenpäin. Tuloksena on IPO3 ja yritys päästä SPL:n suojelun SM:iin vuonna 2015.

Topi-poika on kaksiviettinen uros, jolla on luontaisesti hyvä otetyöskentely, pyrkii puremaan aina täydelle otteelle tai korjaamaan itsenäisesti jos sattuu tulemaan vajaa ote. Topi on hieman sellainen laiska poika, jonka pitää kaikessa työskentelyssään tuntea jotain, jotta viitsii antaa itsestään parastaan. Viettiä koirassa on, mutta se ei anna jos siltä ei sitä vaadita. Tämä koskee kaikkia kolmea osa-aluetta. Kuitenkin Topi on aina hyvin yritteliäs kaveri, se ei lopeta työskentelyä kesken pahassakaan paikassa. Topilla on kohtuullinen saalisaslue, mikään saalishörhö Topi ei ole. Topilla voisi olla hieman paremmat hermot, mutta vielä menee määritelmään ok hermorakenne. Topi lämpenee vieraisiin ihmisiin hieman hitaanpuoleisesti, koska ei tunne tarvetta olla jokaisen taaplaajan kanssa kaveria. Tutut ihmiset saavat Topilta sitten huomattavasti enemmän huomiota.

Topille voisi käydä narttu joka suhtautuu elämään hieman avoimemmin kuin Topi, nartulla saisi olla hyvä hermorakenne sekä saalisalue vahvempi puoli. Topi pitää majaansa Kuopiossa.

Yhteydenotot Henri Rissanen, sähköposti: henririssanen @ hotmail . com (poista välit)

kuvan otsikko

on muokattu Kennel Goldobaf's